onsdag 30 september 2009

Trailer för Dreamhack W09

Visst blir man sugen på att packa sig en buss o åka redan i dag!

Trailer DHW09

tisdag 29 september 2009

LAN cirkel och DreamHack med Kulturkanalen i Östernärke.

Återkommande cirklar med delmål DreamHack slutmål Kanalfestivalen 2010.


Plats för cirklar är om inget annat meddelas samverkarnas lokal på Industrivägen 2.


Syftet med cirklarna är att deltagarna ska bli engagerade i digital infrastruktur, att deltagarna ska förstå hur nätverk både digitalt och fysiskt fungerar. Att fånga upp ungdomar i Östernärke som annars inte skulle komma i kontakt med likaintresserade.


Krav är medlemskap i Kulturkanelen i Östernärke. www.kulturkalalen.org.


Datum för sammankomster:


torsdag 1/10, 18:00

torsdag 15/10, 18:00

torsdag 29/10, 18:00

torsdag 12/11, 18:00

torsdag 26/11, 07:00 – söndag 29/11 10:00 DreamHack, Elmia.

torsdag 10/12, 18:00

fredag 25/12, 10:00 LAN Odenskolan?- lördag 26/12 18:00


Kommande datum & tider för 2010 kommer.

Studiecirkel om kommande LAN och Dreamhackresa

Kulturkanalen i Östernärke träffas som planerat den 1:a Oktober, denna gång med intressanta gäster från Playstar.

På torsdag kommer Tommy och Alexander från spelföreningen Playstar i Örebro. De har stor erfarenhet av LAN, spel och Dreamhack. Vi välkomnar dessa gossar in i gänget och hoppas att uppslutningen under kvällen blir lika bra, om inte bättre än sist.

Andreas visar även mer detaljerat var Kulturkanalen i samarbere med Dreamhack har bokat 25 platser i D-hallen den 26 november.

Kom och delta, var med och påverka Östernärkes kommande LAN-träffar och passa på att boka in dig på en plats på Dreamhack.

tisdag 15 september 2009

Studiecirkel om kommande LAN och Dreamhackresa

Kulturkanalen i Östernärke har tidigare kartlagt intresse om ungdommen i Östernärke skulle vara intresserade av att ha egna LAN träffar i Östernärke.

Därav kör Kulturkanale i Östernärke i samarbete med Studiefrämjandet i Örebro igång en studiecirkel där syftet med cirkeln är att kartlägga och dela kunskap mellan deltagarna.

* Vi delar kunskap i nätverksbygge, vad är ett LAN?

* Vi delar kunskap i elförbrukning och beräkningar av ampere, hur många platser per säkring?

*Vi kartlägger varandras kunskaper och behöver vi ta in extern föreläsare/lärare?

*Vi söker möjligheter till sponsorer och eventuella bidragsgivare.

Under cirkelns gång tar del andra erfarenheter och kunskaper, som göra hemsida, datorbygge, och allt som har med datorer och det som det medför både positiva och negativa erfarenheter. Vi utser eventuella bloggare till http://dreamhackosternarke.blogspot.com/ som följer allt hela vägen samt på www.osternarkebladet.se.

Huvudsyftet med cirkeln är att sätta upp ett LAN-tält under Kanalfestivalen 2010 för att visa upp vår kunskap, och att dela vår kultur med andra. Under cirkeln kommer vi sträva efter att göra studiebesök på DreamHack på Elmia i Jönköping i gemensam bussresa, där vi får ta del av tekniken bakom, samt uppleva LAN på riktigt i tre dygn.

För att deltaga i cirkeln behövs medlemskap i Kulturkanalen i Östernärke (25kr/år) kan tecknas på plats, samt ev. Studieirkelavgift för lokalhyra. Första träffens lokalhyra den 17/9 betalas av undertecknad.


Vi ses 18:00 vid Samverkans lokal på Industrivägen 2 i Odensbacken den 17:e september!







Vad är ett lan egentligen?

Ordet lan betecknar idag det man gör när man träffas, umgås och kopplar ihop sina datorer i ett nätverk, för att till exempel spela spel, programmera, eller något annat med datorn i centrum! Det går också bra att koppla ihop moderna spelkonsoler i nätverk.

Ordet lan kommer från förkortningen LAN, som står för Local Area Network, det vill säga ett "lokalt nätverk". Idag är det mycket vanligt att man till lanet också har internetanslutning, och på så sätt får alla deltagare också tillgång till webben, epost och allt annat på Internet, via det lokala nätverket.

Källa: dreamhack.se

Andreas Ryding