måndag 15 juni 2009

Henrik Pontén på DreamHack

16:36 kommer DreamHack´s VD David Garpenståhl upp på Stora scenen för att presentera Henrik Pontén. David möts av jubel när han förklarar att Antipiratbyråns chefsjurist är på väg upp på scen.

I publiken vajar flaggor av lila färg, lila balonger dansar över publikhavet, hemmaskriven skylt visar texten "7,1%".

Sedan 16:00 har deltagare på Dreamhack fåt maila in frågor de personligen vill ställa till Henrik.



När så Pontén kommer upp på den säkerhets bemannade scenen dröjer det inte länge innan någon tycker att en tomat gör sig bäst att kasta mot scenen. Redan då görs det klart att om det kastas saker mot scen kommer de kliva av och debatten är slut.


Publiken lugnas och första frågeställare följt av några till en o en, flera genomtänkta frågor ang upphovsrätt och filfördelnig avlöser varandra. Några men tveksamt om publiken fick något svar som var av värde. Mer än att upphovsmännen måste få betalt och att det finns lagliga alternativ till iligalfilfördelning.

Underteckand kan inte utala sig om hur pass bred kunskap Antibiratbyråns utände har i just datavärden men för att kunna svara på filfördeling via MSN, bör man veta vad MSN är förnågot ocn inte svara Att filfördeling tycker vi är bra, men betala för det!

Påfrågan om "vad händer om jag säger att jag filfördelar vad gör ni?" svarar Henrik att de sänder hem information o matt det är fel att filfördela upphovskyddat, och att de inte jagar någon.

Efter några snabba frågor i 15 minuter eskorteras så Henrik ut i skydd av en mur av fuktionärer.

Lite synd att Henrik och Antipiratbyrån inte förstått att man kan inte ligga över ungdomen bli vän med dem och fråga hur kan vi utveckla bra tjänster tillsammans? Om den nu inte redan är försent?


1 kommentar: