måndag 15 juni 2009

Närkingar på Dreamhack

Som av en ren tillfällighet fick vi nys om att Nathalie Eriksson Mård befann sig på Dreamhack.Så vi bjöd upp henne och hennes pojkvän till pressrummet för en intervju.


Namn: Nathalie Eriksson Mård 21, Pontus Nyman 21.

På Dreamhack för andra gången, första gången i vintras.

Nathalie och Pontus bor i Örebro men Nathalie kommer från Stora Mellösa.


Anledningen till att Nathalie och Pontus befinner sig just på Dreamhack är att det diskuteras i deras guild (en sorts grupp fick de förklara för okunniga Åsa) om att åka till Jönköping för att träffas IRL. Det blev en grupp på 14 st varav fler är från Norge.

De uppskattar att medelåldern i giulden ligger runt 25 år och att den äldsta är 56 år.

"Man vill ju träffas, för gemenskapen, uppleva stämningen och för att det är världens största lanparty" säger Nathalie.


Pontus spelade redan när han träffade Nathalie som i sin tur försökte få honom att sluta. Hon var nära att lyckas när hon satte sig ner vid Pontus dator medan han var och åt mat. "Det tog tjugo minuter sen var hon fast" säger Pontus.

Några av favoriterspelen är bland annat World Of Warcraft och Diablo.


De tävlar inget på dreamhack den här gången, men de skulle ner och spela raid klockan 19.00, 25 spelare.


Eftersom det är en massa hallå på Dreamhack så kommer frågan från mig, varför? För att man kan blir svaret. De är dock inga hallåarare själva, ropar de nåt blir det mest håll käften när det blir för mycket.


Det blir en hel del Power King för att hålla sig vakna. Nathalie berättar att förra Dreamhack blev det några för många då hon blev lite darrhänt.

Pontus har dessutom lyckats klämma i sig 8 Billys, standardmat för lanare(?)


Halv sju i lördags morse anlände de, inte för att de promt ville vara först utan för de hade beräknat restiden lite tokigt. Sömn har det blivit mycket av, Nathalie har gjort 12 timmar medan Pontus tagit sig 16 långa timmar.


Andreas satt med mig under intervjun, mest för att fotografera men också för att komma med smarta frågor, då Åsa kände att hon satt som ett frågetecken när det talades om raid och guild.


Tack Nathalie och Pontus för att ni delade med er av ert Dreamhackbesök...

2 kommentarer: